Arhitectura Servier: respect pentru cultura

Filiala si Centru International de Cercetare Terapeutica - Rio de Janeiro - Brazilia

Servier acorda o mare importanta conceptului constructiei sediilor sale, cautand o arhitectura care sa combine tehnologia si estetica, respectand in acelasi timp cultura tarii gazda. Este o alegere care nu este mai costisitoare si care imbunatateste in fiecare zi calitatea vietii la locul de munca.

Fabrica de medicamente - Tianjin - China

Arhitectul si urbanistul Jan Losowski lucreaza de peste 30 de ani cu Dr Servier. Impartasesc aceeasi dorinta de a evita fabricile in stilul secolului al XIX-lea si betonul armat.

Fabrica de medicamente - Casablanca

Prima constructie a lui Jan Losowski pentru Servier a fost centrul de productie Gidy, la inceputul anilor 1970. Misiunea sa era sa construiasca o fabrica unde oamenii sa lucreze avand sentimentul ca sunt acasa. Vazand rezultatul, angajatii au denumit centrul de productie „fabrica-sat“.

Fabrica de medicamente - Gidy

Jan Losowski considera ca nu are dreptul sa stearga urmele culturii tarii in care lucreaza. “Cand lucrez intr-o tara, imi folosesc experienta de arhitect, experienta tehnologica, insa nu am dreptul sa le iau know-how-ul cultural. Iar reactiile tuturor, in fiecare tara, ne-au confirmat ca nu ne inselam.“

“Omul creste si se dezvolta in arhitectura; ea reflecta trecutul si pregateste viitorul. Ca arhitect, nu am dreptul sa le iau acest lucru!“

Fabrica de medicamente - Sophyno - Rusia