Arta pentru viata

„Arta pentru viata” este primul proiect de responsabilitate sociala marca Servier. Este un program dezvoltat pentru a veni in sprijinul pacientilor din spitalele romanesti. Pentru ca pacientii au nevoie de mai mult decat medicamente pentru trup, pentru a-i ajuta sa se deconecteze de la starea de boala si a face fata suferintei am venit cu o alternativa – terapie pentru suflet, terapie prin arta.
Arta este hrana sufletului. Arta poate insufla speranta. Noi, la Servier, credem in asta. Din acest motiv am investit in proiecte artistice menite sa aduca alinare oamenilor.
Am incurajat artistii romani pasionati de litaratura, teatru, pictura si arta manuala sa-si inscrie ideile de terapie prin arta in cadrul proiectului.

Arta pentru Viata 2012 – 5 proiecte din 86 inscrise au fost selectate pentru a fi implementate in 5 spitale partenere.

Juriul format din Dr. Ciprian Bacila, Horea Murgu, Irina Stefanescu si Catalin Stefanescu a ales: Sa coloram viata, (Re)Descopera-te, Create.Act.Enjoy, Joaca-i vindecatoare, Printesa de Cleves.

 

Rezultatul in imagini:

Bacau - Sa coloram 
viata

Bucuresti - 
(Re)Descopera-te

Cluj - 
Create.Act.Enjoy

Craiova - Joaca-i
vindecatoare

Timisoara - Printesa
de Cleves

 


 

Arta pentru Viata 2013 – 3 proiecte din 87 inscrise au fost selectate pentru a fi implementate in 3 spitale partenere.

Juriul format din managementul spitalelor partenere a ales: Pictura Interactiva, Terapia prin arta, Povestea mea incepe asa.

 

Rezultatul in imagini:

Cluj - Pictura
interactiva

Sibiu - Terapie prin
arta

Craiova - Povestea
mea incepe asa

 

 

In 2015 proiectul de terapie prin arta continua sa implice pacientii si personalul medical din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj Napoca. Cu ajutorul Servier si Consiliul Judetean Cluj, Asociatia Create.Act.Enjoy demonstreaza efectul benefic, terapeutic al artei in viata membrilor comunitatii. Proiectul va include activitati artistice si ateliere creative desfasurate in incinta spitalului.

Detalii pe: www.facebook.com/Create.Act.Enjoy si www.createactenjoy.com 

 

www.artapentruviata.ro
www.facebook.com/artapentruviata