Depresia

Depresia este o boala. In viata fiecaruia dintre noi sunt perioade in care incercam senzatia de tristete, pe care unii o denumesc cu usurinta “depresie”. Aceasta senzatie, de obicei, trece dupa un timp. O persoana cu depresie clinica constata ca starea sa de tristete profunda se prelungeste si interfereaza cu viata sa de zi cu zi. Astfel, viata acestei persoane si a familiei sale este grav afectata. Pentru a depasi un astfel de episod este necesar sprijinul medicului psihiatru.

 
Desi este cea mai frecventa problema de sanatate mentala, comunitatea medicala nu este sigura la modul unanim de cauzele ei. Simptomele difera de la o persoana la alta si boala in sine variaza de la forme usoare la severe, incluzand variatii precum tulburarea bipolara si depresia maniacala. La unii oameni devine o boala care ameninta viata, pe cand la altii poate fi un sentiment cronic de tristete si inutilitate care persista.

 
Unii oameni care au depresie clinica nu realizeaza ca au o boala, in mod special daca sentimentul de tristete si disperare i-a insotit pentru mult timp. S-au obisnuit cu felul in care se simt si considera aceasta stare normala, mai ales daca s-au mentinut activi sau simptomele lor sunt mai putin emotionale si au o natura predominant fizica. Totusi, este foarte important sa obtineti ajutor daca sunteti deprimat, deoarece va afecteaza abilitatea de a functiona social, la lucru, acasa sau la scoala, si poate duce la alte probleme daca este lasata netratata.

 
Daca credeti ca ati putea avea depresie, este foarte important sa faceti o programare cu doctorul dumneavoastra, sa discutati despre ceea ce simtiti. E posibili sa nu suferiti de depresie, sau sa aveti alte probleme, dar este cu mult mai bine sa fiti siguri decat sa nu actionati si sa sperati ca o sa treaca.

 
Pentru mai multe detalii despre depresie mergi la patologie pe larg.