Energie pentru viata

“Energie pentru viata” este un proiect inovator si ambitios lansat in colaborare cu Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta (ARISU) in octombrie 2012.
Prin acest proiect se doreste facilitarea accesului populatiei la defibrilatoare externe automate - AEDuri. Aparatele sunt folosite numai pentru urgente medicale, respectiv stopuri cardio-respiratorii si sunt conectate automat la serviciul de urgenta 112. 

Campania a fost lansata in octombrie 2012 dlui Dr Raed Arafat, Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, sustinator activ al campaniei. 

Rezultatul in imagini:

 
 

In cazul proiectului au fost instalate primele defibrilatoare din Europa de Est, astfel: in 5 statii de metrou din Bucuresti - Unirii I si II, Crangasi, Universitate, Obor, la Muzeul National Grigore Antipa, la aeroportul Henri Coanda terminalele Sosiri si Plecari, precum si doua unitati mobile.

Sub titlul becoming a Life Saviour, au fost instruite in manevre de resuscitare cardio-pulmonara si folosirea aparatului peste 600 de persoane.

In 2015 proiectul continua cu instruirea a 1000 de persoane in acordarea manevrelor de prim ajutor, resuscitare cardio-pulmonara si defibrilare externa.

www.arisu.ro/#/proiectul-energie-pentru-viata/