ONCOLOGIE

50%
din Bugetul de Cercetare al Servier este investit in Oncologie

Cancerul determină peste unul din patru decese, fiind a doua cauză principală de deces din lume, iar cifrele sunt în creștere. Pentru a răspunde nevoii de soluții terapeutice, aflată în permanentă creștere, Servier pune oncologia în topul priorităților sale.

Grupul aspiră să aiba un rol inovator si important, fiind un reprezentant renumit și inovator în patologia neoplazica dificil de tratat, pentru care necesitățile terapeutice sunt în general nerezolvate încă, precum cancerele gastrointestinale si hematologice.

Programele de R&D în oncologie ale Servier acoperă două domenii promițătoare – imunoterapie și apoptoză.

Imunoterapia presupune stimularea sistemului imunitar al pacientului, cu scopul îmbunătățirii capacității naturale a acestuia de a distruge celulele canceroase, de exemplu prin utilizarea anticorpilor monoclonali și bi-specifici care declanșează un răspuns țintit împotriva agresiunii externe, pentru a proteja organismul. Achiziționarea Symphogen, o societate de origine daneză specializată în anticorpi monoclonali, vine în completarea competențelor Servier în acest domeniu.Apoptoza este o formă naturală de moarte celulară programată, a cărei blocare permite celulelor canceroase să supraviețuiască mai mult timp. Abordarea terapeutică a Servier implică dezvoltarea unor molecule țintă pentru refacerea capacității celulelor canceroase de a muri prin apoptoză.

IMUNO-INFLAMATORII

Bolile imuno-inflamatorii sunt caracterizate de un raspuns inadecvat al sistemului imunitar care se intoarce impotriva propriilor tesuturi ale pacientului. Servier isi concentreaza activitatea de cercetare si eforturile de dezvoltare asupra a 3 boli autoimune cu inalte nevoi medicale: lupus eritematos sistemic, scleroza sistemica si sindromul Sjogren.

CARDIOMETABOLISM

Servier este a 4-a companie la nivel mondial in domeniul cardiologiei.

Bolile cardiovasculare sunt cauza principală a mortalității în lume. De peste 60 de ani Servier este dedicat tratamentului acestor patologii, avand o expertiza recunoscuta în acest domeniu. Servier a dedicat mulți ani in lupta împotriva diabetului zaharat, o boală complexă și progresiva, care afectează 422 de milioane de persoane din întreaga lume.

În domeniul cardio-metabolic, Grupul Servier se va concentra asupra gestionării ciclului de viață a medicamentelor, pentru a-și valorifica portofoliul de produse și competențele în inovația progresivă, în special pentru dezvoltarea asocierilor de substanțe active întrun comprimat unic (Combinatii fixe). Prin simplificarea tratamentului, acestea cresc complianța la tratament.

NEUROSTIINTA

În domeniul bolilor neuropsihice, Servier își concentrează cercetarea asupra bolilor neurodegenerative.

Grupul Servier are în vedere proteinopatiile, caracterizate prin acumularea anormală a anumitor proteine, cum ar fi boala Parkinson, sau boli rare, ca scleroza laterală amiotrofică. Pentru autism, în parteneriat cu Neurochlore, Servier desfășoară două studii internaționale de fază III, pentru un posibil tratament.